محسنی بوک

کتاب بهبود عملکرد کف لگن - ارزیابی و درمان تالیف: دکتر افسانه نیکجوی(دکتری تخصصی فیزیوتراپی - استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران)

کتاب بهبود عملکرد کف لگن - ارزیابی و درمان

کتاب بهبود عملکرد کف لگن - ارزیابی و درمان

بهبود عملکرد کف لگن - ارزیابی و درمان

کتاب بهبود عملکرد کف لگن - ارزیابی و درمان

 

تالیف:

دکتر افسانه نیکجوی(دکتری تخصصی فیزیوتراپی - استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران)

سیده سعیده بابازاده زاویه(دانشجوی دکتری تخصصی فیزیوتراپی دانشگاه تهران)

 

-----------------------------------------------------------------------

 

فهرست مطالب :

 

آناتومی و فیزیولوژی کف لگن

مقدمه

لایه های کف لگن

لایه‌ی اول؛ فاشیای اندوپلویک

لایه‌ی دوم؛ دیافراگم لگنی

لایه‌ی سوم ؛ دیافراگم یوروژنیتال

آناتومی و فیزیولوژی محور مغزی – رودهای

تکامل نوروفیزیولوژی فرآیند دفع

کنترل عصبی دفع

عصب دهی اکسترنسیک

و ...

-----------------------------------------------------------------------

 

درباره کتاب :

 

اختلال عملکرد در کف لگن به عنوان یک بیماری می‌تواند در تغییر شــیوه زندگی بیماران تاثیر فراوانی داشته باشد و فرد را با چالش‌های زیادی روبرو نماید. از طرفی دیگر افســردگی، اســترس، اضطراب، مشکلات در روابط بین فردی و اجتماعی و نیز نگرانی از ناتوانی در عدم کنترل این بیماری از مهمترین مشکلات روان‌شــناختی مبتلایان به اختلالات عملکردی کف لگن می‌باشــد. این معظل بسیار شایع می‌باشد که می‌تواند سال‌های سال فرد مبتلا را درگیر و همانند یک بیماری جســمانی مزمن او را ناامید و بدبین کرده و احساس ناکارامدی و نگرانی دائمی باعث کاهش کیفیت زندگی وی گردد.

 

کاهــش خلــق و رضایت از زندگــی و افزایش نگرانی در این افــراد منجر به تحلیل رفتــن انرژی روانی و افزایش اســترس ناشــی از بیماری و باعث کاهش عملکرد ایمنی بدن، کاهش میل جنسی و ضعف تعامل اجتماعی می‌گردد و نیز منجر به رژیم غذایی و خواب نامناسب و عدم ورزش و تحرک کافی می‌شود. بیماری که از بی‌اختیاری ادراری و مدفوعی و دفع گاز و یا از درد و ناتوانی در روند دفع رنج می‌برد، در طول زمان از نظر سلامت جسمانی و روانی در معرض خطر جدی قرار می‌گیرد.

 

روابط و فعالیت‌های اجتماعی‌اش را محدود می‌نماید، و این امر مشکلات اقتصادی و فرهنگی نیز برایش فراهم می‌نمایــد. در عین حال غالبا از مطرح نمودن مشــکل خود حتی با افراد نزدیک خانواده نیز اجتناب می‌ورزد و ســال‌ها در خلوت خود از آن رنج می‌برند. همچنین عدم مراجعه به پزشک و حل نشدن معظل، سیکل معیوبی را در جهت تفسیر منفی خویشتن، محیط و آینده تشکیل می‌دهد. لذا آگاهی فرد از اینکه این بیماری علیرغم باور اجتماعی، ناتوان‌کننده بوده و بر بســیاری از عملکردهای جسمانی، و روان‌شناختی و اجتماعی و در کل بر کیفیت زندگیاش تاثیر می‌گذارد، بسیار مهم است.

 

+ نوشته شده در  سه شنبه 1 تير 1400ساعت 19:50  توسط محسنی بوک